четвер, 23 лютого 2017 р.

Масляна


«Масляна, Масляна, яка ти красна!»

Останній тиждень перед Великим постом називають Масляною або Масницею. Проводили його дуже весело. Кожен день цього тижня мав свої особливості та цікаві традиції. Масляна – чи не найбагатше серед усіх свят за кількістю традиційної святкової їжі. Найпопулярнішими були млинці. Вони символізували багатство і продовження роду та своєю формою та кольором нагадували сонце та сприяли приходу весни.

Про ці та інші традиції святкування Масниці учні 1-11 класів  Ісківської ЗШ дізнавались під час проведення  свята у різних форм виховної діяльності: ворожіння на млинцях, дегустація смачними млинцями, велесі розважальні танці, цікаві рорзповіді від учнів 11 класу про чудове свято.

Немає, мабуть, жодної родини, де б не святкували Масляну неділю, тому, звичайно ж, мами та бабусі допомагали дітям у приготуванні млинців з сиром, медом, варенням. Якими смачними були вони з духмяним чаєм!

До того ж кожен з’їдений млинець в це апетитне свято дозволить виконати одне заповітне бажання. Всі їли млинчики за щастя, здоров’я, любов, віру, розуміння, терпіння, вірність, удачу, везіння, відданість, багатство, а найголовніше - за мир.

Нехай швидше йде морозна зима, а прийдешня весна приносить тільки радість! Нехай з першим весняним подихом увірвуться в наше життя добрі вісті та довгоочікувані зміни!
                                                                                      
 Вчитель початкових класів
Марченко О.О.








Немає коментарів:

Дописати коментар