понеділок, 1 жовтня 2018 р.

За рішенням 50-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН з 1 жовтня 1991 року в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку. Україна як повноправний член ООН теж підтримала ініціативу міжнародного співтовариства.

Цей день — не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, зв’язку та розуміння поколінь.
Саме із цієї нагоди волонтерський загін "Відкрите серце" разом з учителем Панасенко Н. І. відвідали односельців - ветеранів праці: вчителів на заслуженому відпочинку: Мірошник Софію Василівну, Карпенко Григорія Карповича, Галіченко Віру Панасівну; а також Ластовецьку Анастасію Іванівну, матір загиблого воїна-авганця Ластовецького Володимира, та вдову ветерана Петренко Євдокію Григорівну.
Односельці були дуже гостинні з радістю ділилися своїми спогадами разом із школярами гортали сторінки старих фотоальбомів. Юні волонтери пригостили ветеранів праці солодощами і подякували за цінну інформацію.
Пам'ятаймо і надалі про свій борг перед ветеранами та людьми похилого віку. Робитимемо все, щоб вони щоденно відчували повагу й турботу і не втрачали суспільної активності.









1 коментар: