понеділок, 3 квітня 2017 р.

НПЗ-2017

НПЗ-2017
 Відповідно до наказу Президента України від 25.10.2002 №948/2002 «Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді», Положення про допризовну підготовку юнаків, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2000 №1770, на виконання навчальної програми з предмету «Захист Вітчизни», з метою закріплення теоретичних та практичних  вмінь і навичок учнів, посилення військово-патріотичного виховання молоді щовесни серед учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів проводяться 3-х денні навчально-польові збори для юнаків та заняття у лікувально-оздоровчих закладах для дівчат. Цього року НПЗ проводилися у період з 27 по 29 березня.
 28.03.2017 на базі Ісківської загальноосвітньої школи відбулися навчально-польові збори для учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Лубенського району.
Розпочалися НПЗ-2017 з урочистого відкриття, підняття державного прапору, звучав Гімн України. Захід відкрила директор школи О.В. Ауніна. Побажала  юнакам мужності, перемоги, успіхів у сьогоднішніх навчаннях.
До школи завітали: перший заступник голови Лубенської районної державної адміністрації Сіряченко Сергій Миколайович, начальник відділу з питань оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту Чудак Микола Дмитрович, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Лубенської райдержадміністрації Білокінь Юлія Михайлівна, методист Лубенського районного методичного центру Пильгук Наталія Юріївна; учасники бойових дій в зоні АТО: Клюшник Олександр  Вікторович - голова громадської організації «Лубенське міжрайонне об’єднання ветеранів АТО»; Химич Петро Степанович – полковник, керівник МО м. Лубни; Поліч Олександр Олександрович – ветеран АТО, інструктор; Смагін Олександр Олегович – інструктор з тактичної медицини.
До учасників навчально-польових зборів звернувсь зі словами привітання Сіряченко С.М., перший заступник голови Лубенської районної державної адміністрації.  До слова також був запрошений Клюшник О.В., голова громадської організації «Лубенське міжрайонне об’єднання ветеранів АТО».
Після слів привітання і підтримки учні 11-х класів відправились на шкільний стадіон, де їм інструктори проводили заняття: з мінно-підривної справи, тактичної підготовки, надання першої долікарської допомоги пораненим, стройової підготовки, у спортивній залі – тренування по будові та складанню АК, а також  виконання вправ з заряджання, розрядження магазина до АК. Коли всі юнаки справились із поставленими перед ними задачами мали смачний обід у шкільній їдальні.
  Медичний супровід здійснювала медична сестра за угодою Терпай Ірина Юріївна, працівник Ісківської амбулаторії сімейної медицини.
29.03.2017 відбулися змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед шкіл Лубенського і  Хорольського районів. Команда юнаків Ісківської ЗШ І-ІІІ ступенів  зайняла командне призове ІІІ місце.




































Немає коментарів:

Дописати коментар